7.09.2010

Tavuk Galantin

CLICK FOR ENGLISH
 
 
Harika bir galantin tarifi.
Sıcak yaz aylarında hafif ve lezzetli birşeyler yemek istediğinizde ya da piknik için götürecek birşey ararken kurtarıcınız olabilir

50gr yeşil biber, kabaca doğranmış
50gr kırmızı biber, kabaca doğranmış
50gr sarı biber, kabaca doğranmış
300gr tavuk göğsü, küp küp doğranmış (yağ ve sinirlerden ayıklamış gramaj)
300gr tavuk but, küp küp doğranmış (kemik, deri ve sinirlerden ayıklanmış gramaj)
100gr mısır konservesi
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
2 çay kaşığı Thermomixle hazırlanmış sebzeli tuz (ben kullanmadım)
600gr su

Sosu için
Bir demet dere otu, sadece yapraklar (ben 20gr maydanoz yaprağı kullandım)
1 diş sarımsak
300gr yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez

  • Biberleri hazneye koyup 3 saniye 5 Hız doğrayın ve ayrı bir tabağa alın
  • Göğüs etini 10 saniye 7 Hız çekin ve kenara alın
  • But etini 10 saniye 7 Hız çekin. (Gerekiyorsa tekrar edin ve iyice kıyılana kadar çekin)
  • Hazneye kenara aldığınız çekilmiş tavuk göğüs etini, mısır, biberler, tuz, karabiber ve sebzeli tuzu hazneye koyup Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonu ile 10 saniye 3 Hız karıştırın
  • Karışımını ikiye bölüp iki ayrı streç film üzerine alın. Streç filme sararak rulo yapın ve güzelce kapatın. 
  • Hazırladığınız iki tavuk ruloyu Varoma Kabına koyarak 30 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin. 
  • Pişen tavuğu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına alarak 3 saat buzdolabında bekletin
  • Streç filmi çıkartıp dilimleyerek servis tabağına alın

  • Temiz ve kuru hazneye dere otu ve sarımsağı koyarak 4 saniye 7 Hız doğrayın
  • Kelebek parçasını takın
  • Yoğurt ve mayonezi ekleyip 10 saniye 4 Hız çırpın
  • Kelebeği çıkartın
  • Sosu bir kaseye alıp galantin dilimleri ile servis yapın


Afiyet olsun...

A Tutto Vapore kitabından uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder