Arka arkaya pek çok incirli tarif yayınladım. Bu seneki incir sezonunu bu dondurma gibi soğuk pasta tarifi ile kapatıyorum:)
200gr krema
200gr beyaz çikolata (oda sıcaklığında)
350gr taze incir
75gr iri çekilmiş ceviz
- Kremayı 5 dakika 80°C 2 Hız ısıtın
- Çikolatayı elinizle parçalar halinde kırarak ekleyin. Çikolata eriyene kadar 2-3 dakika 2 Hız çalıştırın.
- Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin
- Bu arada incirleri yıkayın kabuklarını soyun ve ikiye bölün.
- Kelebek parçasını takarak çikolatalı kremayı 3 dakika 4-5 Hız çırpın
- İncir ve cevizi ekleyip 10 saniye 3 Hız karıştırın
- Streç film sardığınız bir kaba dökün ve üzerini streç filmle kapatıp donuncaya kadar buzlukta bekletin
- Donunca ters çevirip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun...
Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder