4 kişilik
40gr kuru ekmek ya da galeta unu
Ekmeği ıslatmak için süt
20gr maydanoz yaprağı
200gr sinir ve yağı ayıklanıp küp küp doğranmış tavuk göğüs
200gr sinir ve yağı ayıklanıp küp küp doğranmış dana eti
1 yumurta
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
1 tatlı kaşığı sebzeli tuz
500gr arzuya göre karışık sebze (ben havuç, kırmızı biber ve yeşil kabak kullandım)
750gr su
200gr uzun taneli pirinç
Sos
40gr krema
40gr un
25gr Thermomix sebze ya da tavuk konsantresi
(500gr pişme suyu)
- Ekmeği bir kasede sütle ıslatın
- Maydanozu 3 saniye 7 Hız doğrayın
- Tavuğu ekleyip 10 saniye 7 Hız doğrayın ve ayrı bir tabağa alın
- Eti 10 saniye 7 Hız doğrayın
- Tavuğu hazneye geri ilave edin. Ekmeği elinizle sıkarak suyunu süzün ve hazneye koyun
- Yumurta, tuz, biber ve sebzeli tuz ekleyip Saat Yönü Tersine Çalıima opsiyonu ile 1 dakika 3 Hız karıştırın
- Alüminyum folyoyu yağlayın. Hazırladığınız karışımı ortasına koyup alüminyum folyoya sararak dikdörtgen şekli verin. (Folyonun kenarlarını güzelce kapatın) Varoma Kabına yerleştirin
- Doğradığınız sebzeleri Varoma Tepsisine yerleştirin
- Hazneye 750gr su koyun ve buhar sepetini takın. Pirinci sepete tartarak dökün
- Varoma Kabı ve Tepsisini de yerleştirerek 30 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
- Pişen köfte, pilav ve sebzeleri kenara alıp sıcak tutun.
Sos
- Hazneye 500gr pişme suyunu koyun. (Eğer pişme suyu azaldıysa üzerine 500grama tamamlayacak şekilde kaynar su ilave edin. Benim eksta su eklemem gerekti)
- Krema, un ve Thermomix konsantresini ekleyip 5 dakika 100ºC 3 Hız pişirin
- 10 saniye 10 Hız çırpın
- Köfteyi dilimleyip tabaklara alın. Yanına pilav ve sebzeleri koyun ve üzerlerine sostan gezdirerek servis yapın
Afiyet olsun...
A Tutto Vapore Kitabından uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder