21.09.2010

İncirli Tart

CLICK FOR ENGLISH

Tart Hamuru için
80gr şeker (40+40)
120gr ceviz
1 yumurta sarısı
70gr un
50gr tereyağı
15gr buzlu su

Üzeri için
6-8 incir
200ml krema
2 yumurta

  • Hazneye 40gr şeker koyarak 10 saniye 10 Hız pudra şekeri haline getirin ve kenara alın
  • Hazneye cevizleri koyup 10 saniye 9 Hız çekin
  • Un, tereyağı, kalan 40gr şeker ve buzlu su ekleyip 50 saniye 5 Hız karıştırın.
  • Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin
  • Bu arada incirleri yıkayıp kabuklarını soyun ve yarıya doğrayın
  • Tart kalıbınız boyutlarında yağlı kağıt kesin. Hamuru ortasına koyup un serpin ve oklavayla açın. Tart kalıbına yerleştirin
  • Krema, yumurtalar ve pudra şekerini 40 saniye 4-5 Hız çırpın.
  • İncirleri hamurun üzerine dizin. Üzerlerine hazırladığınız kremayı dökün ve önceden 160°C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. (ayrıca buzdolabında dinlenince de ayrı bir lezzet kazanıyor)

Afiyet olsun...

Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften adapte edilmiştir

Note: Ben 30cm çapında bir tart kalıbı kullandım ve lezzetli ama ince bir tart ortaya çıktı. Daha küçük bir kalıpla daha iyi olacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder