
350gr taze incir, kabukları soyulmuş
150gr bal
170gr yulaf ezmesi
100gr kabuksuz badem
60gr iri çekilmiş ceviz
50gr hindistan cevizi
50gr tuzsuz ayçekirdeği içi
50gr susam
Bir tutam tuz
- Tereyağını 2 dakika 90°C 2 Hız eritin
- İncir ve balı ekleyip 1-2 saniye aralıklarla Turbo tuşuna 5-6 kez basarak püre haline getirin
- Geri kalan tüm malzemeleri ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Fonksiyonu ile 1 dakika 2 Hız karıştırın
- Karışımı yağlı kağıt serili orta boy bir fırın tepsisine alıp önceden 160°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
- Tepsiyi fırından alıp ılındırdıktan sonra ince çubuklar şeklinde dilimleyin (Ben 16 mini bar çıkardım)
- Tekrar fırına verip 15-20 dakika daha pişirin
- Fırından alıp soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun...
Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder