
Lezzetli ve sağlıklı keten tohumlu ekmek tarifimiz için malzemelerimiz şöyle:
200gr su
20gr yaş maya
15gr bal
200gr un
250gr tam buğday unu
20gr zeytinyağı
5gr tuz
50gr keten tohumu
1 yemek kaşığı anason tohumu
- Keten tohumunu bir kaseye alıp su ilave ederek 3 saat beklemeye bırakın
- Suyu 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
- Maya ve bal ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- Unları ilave edin
- Keten tohumlarını suyunu iyice süzdükten sonra ekleyin
- Anason tohumu, yağ ve tuzu da ilave edip 4 dakika Yoğurma modunda yoğurun
- Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
- Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıdın üzerini hafif yağlayın.
- Hamurun yapışmaması için ellerinizi de çok az yağlayın.
- Hamura somun şekli vererek yağlı kağıt üzerine alın ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder