24.09.2010

Kıymalı Mısır Graten

CLICK FOR ENGLISH

 
5gr maydanoz
Birer dal nane ve dereotu
1 diş sarımsak
150gr kaşar peynir, büyükçe doğranmış (75+75)
150gr soğan, dörde doğranmış
650gr su
30gr mısır yağı (10+20)
200gr mısır unu
2 yumurta
Tuz, karabiber
500gr kıyma
280gr mısır konserve (suyu süzülmüş)
400gr doğranmış domates konservesi

  • Maydanoz, nane, dereotu ve sarımsağı 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın
  • Kabaca çalkalayıp yıkadığınız TM31 Haznesine peyniri koyup 10 saniye 6 Hız doğrayın ve kenara alın
  • Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın ve ayrı bir teflon tavaya alın

  • Hazneye su, 10gr mısır yağı ve tuz koyup 10 dakika 100°C 1 Hız kaynatın
  • 20 dakika 100°C 2 Hızda çalıştırın ve çalışır haldeyken kapaktaki delikten mısır ununu yavaş yavaş dökün. Thermomix Spatulasını delikten sokarak pişme sırasında takılı vaziyette bırakın. Ara sıra Thermomix spatulası ile karıştırın. 
  • Pişince bir süre ılınmaya bırakın


  • Bu arada soğanların üzerine 20gr mısır yağı ilave ederek renleri dönene kadar teflon tavada soteleyin.
  • Üzerine kıymayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. 
  • Mısırdan 2-3 yemek kaşığı kadar kenara ayırdıktan sonra geri kalanını tavaya ilave edin.
  • Doğranmış domatesi, kıyılmış maydanoz-nane-dereotu-sarımsak karışımı ile birlikte tuz ve karabiber ilave edin ve 15 dakika kapağı açık olarak kısık ateşte pişirin

  • Kıymalı harcı fırın kalıbına alın.
  • Ilınan mısır lapasına yumurtaları ve 75gr kaşar peynirini ekleyin. 1 dakika 6-7 Hız karıştırın.
  • Kıymalı harcın üzerini mısır lapalı karışım ile kaplayın
  • Üzerine kalan peynir rendesini ve kenara ayırdığınız mısırları serpin.
  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun


Sofra Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder