5gr maydanoz
Birer dal nane ve dereotu
1 diş sarımsak
150gr kaşar peynir, büyükçe doğranmış (75+75)
150gr soğan, dörde doğranmış
650gr su
30gr mısır yağı (10+20)
200gr mısır unu
2 yumurta
Tuz, karabiber
500gr kıyma
280gr mısır konserve (suyu süzülmüş)
400gr doğranmış domates konservesi
- Maydanoz, nane, dereotu ve sarımsağı 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın
- Kabaca çalkalayıp yıkadığınız TM31 Haznesine peyniri koyup 10 saniye 6 Hız doğrayın ve kenara alın
- Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın ve ayrı bir teflon tavaya alın
- Hazneye su, 10gr mısır yağı ve tuz koyup 10 dakika 100°C 1 Hız kaynatın
- 20 dakika 100°C 2 Hızda çalıştırın ve çalışır haldeyken kapaktaki delikten mısır ununu yavaş yavaş dökün. Thermomix Spatulasını delikten sokarak pişme sırasında takılı vaziyette bırakın. Ara sıra Thermomix spatulası ile karıştırın.
- Pişince bir süre ılınmaya bırakın
- Bu arada soğanların üzerine 20gr mısır yağı ilave ederek renleri dönene kadar teflon tavada soteleyin.
- Üzerine kıymayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Mısırdan 2-3 yemek kaşığı kadar kenara ayırdıktan sonra geri kalanını tavaya ilave edin.
- Doğranmış domatesi, kıyılmış maydanoz-nane-dereotu-sarımsak karışımı ile birlikte tuz ve karabiber ilave edin ve 15 dakika kapağı açık olarak kısık ateşte pişirin
- Kıymalı harcı fırın kalıbına alın.
- Ilınan mısır lapasına yumurtaları ve 75gr kaşar peynirini ekleyin. 1 dakika 6-7 Hız karıştırın.
- Kıymalı harcın üzerini mısır lapalı karışım ile kaplayın
- Üzerine kalan peynir rendesini ve kenara ayırdığınız mısırları serpin.
- Önceden 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun
Sofra Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder