Andrea bahçelerinden topladığı incirleri getirince bir gün arayla ne zamandır yapmayı düşündüğüm iki incirli tarif arka arkaya geldi.
6 kişilik
350gr incir, kabukları soyulmuş
80gr un
40gr mısır nişastası
120gr şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
- İncirleri 1-2 saniye aralıklarla Turbo tuşuna 5-6kez basarak püre haline getirin. 1 Ölçü Kapağı kadarını kenara ayırın
- Un, nişasta ve şekeri ekleyin. 12 dakika 90°C'ye ayarlayıp 3 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten yavaş yavaş sütü döküp vanilyayı ekledikten sonra sıçramaması için üzerini Ölçü Kapağı ile örterek hızı 3-4 seviyesine çıkartın
- Muhallebinizi 6 kaseye paylaştırın. Soğuyunca üzerine kenara ayırdığınız incir sosunu dökün
Afiyet olsun...
Not: Isterseniz daha küçük kaselere servis yaparak porsiyon sayısını 8'e çıkarabilirsiniz. Elbette bu, ne kadar tatlı yemek istediğinize bağlı ;)
Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder