4 kişilik
Köfte malzemesi
40gr galeta unu
30gr pecorino peyniri, kabaca doğranmış (ya da parmesan veya eski kaşar)
1/2 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
20gr maydanoz yaprağı
120gr ıspanak yaprağı, kabaca doğranmış
1 diş sarımsak
1 dal biberiye (sadece yapraklar)
400gr dana kıyma
2 yumurta
Tuz, karabiber
400gr patates, küçük doğranmış
700gr su
Sos malzemesi
6 ançüez fileto
40gr sızma zeytinyağı
20gr beyaz şarap sirkesi
20gr galeta unu
Köfte için
- Galeta unu, peynir ve yıkanıp kurulanmış limon kabuğunu hazneye koyup 10 saniye 8 Hız doğrayın
- Maydanoz, ıspanak, sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyip 10 saniye 7 Hız doğrayın
- Kıyma, yumurtalar, tuz ve biberi ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonu ile 20 saniye 3 Hız karıştırın
- Patatesleri Varoma Kabına koyun.
- Varoma Tepsisini yağlayın. Etli karışıma halka şekli verip tepsiye yerleştirin
- TM31 Haznesine su ve bir tutam tuz koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirerek SYTÇ ile 30 dakika Varoma Isısında 1 Hız pişirin (Neden SYTÇ? Ben de bilmiyorum açıkçası, tarifte öyle diyordu, vardır bir hikmeti belki diye yazayım dedim:) )
- Pişen et ve patatesleri kenara alıp sıcak tutun, hazneyi yıkayın
Sos için
- Hazneye galeta unu, ançüez, yağ ve sirkeyi koyup 20 saniye 5 Hız karıştırın
- Halka Köfteyi büyük servis tabağına alıp ortasına ve kenarlarına patatesleri koyun. Üzerini sosla tatlandırın
Afiyet olsun...
A Tutto Vapore Kitabından üzerinde birkaç değişiklik yaparak adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder