1.09.2010

Ispanaklı Halka Köfte

CLICK FOR ENGLISH
    

4 kişilik

Köfte malzemesi
40gr galeta unu
30gr pecorino peyniri, kabaca doğranmış (ya da parmesan veya eski kaşar)
1/2 limon kabuğu (beyaz kısım hariç)
20gr maydanoz yaprağı
120gr ıspanak yaprağı, kabaca doğranmış
1 diş sarımsak
1 dal biberiye (sadece yapraklar)
400gr dana kıyma
2 yumurta
Tuz, karabiber
400gr patates, küçük doğranmış
700gr su

Sos malzemesi
6 ançüez fileto
40gr sızma zeytinyağı
20gr beyaz şarap sirkesi
20gr galeta unu

Köfte için
  • Galeta unu, peynir ve yıkanıp kurulanmış limon kabuğunu hazneye koyup 10 saniye 8 Hız doğrayın
  • Maydanoz, ıspanak, sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyip 10 saniye 7 Hız doğrayın
  • Kıyma, yumurtalar, tuz ve biberi ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonu ile 20 saniye 3 Hız karıştırın
  • Patatesleri Varoma Kabına koyun.
  • Varoma Tepsisini yağlayın. Etli karışıma halka şekli verip tepsiye yerleştirin
  • TM31 Haznesine su ve bir tutam tuz koyup Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirerek SYTÇ ile 30 dakika Varoma Isısında 1 Hız pişirin (Neden SYTÇ? Ben de bilmiyorum açıkçası, tarifte öyle diyordu, vardır bir hikmeti belki diye yazayım dedim:) )
  • Pişen et ve patatesleri kenara alıp sıcak tutun, hazneyi yıkayın

Sos için
  • Hazneye galeta unu, ançüez, yağ ve sirkeyi koyup 20 saniye 5 Hız karıştırın

  • Halka Köfteyi büyük servis tabağına alıp ortasına ve kenarlarına patatesleri koyun. Üzerini sosla tatlandırın

Afiyet olsun...

A Tutto Vapore Kitabından üzerinde birkaç değişiklik yaparak adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder