9.09.2010

Kuru Meyveli Rulo Köfte

CLICK FOR ENGLISH
 

Kuru meyveli rulo köfteyi alternatif bir meze tabağı olarak hazırlayabilir ya da örneğin çay saatlerinde patates salatası veya börek yanında servis edebilirsiniz. Ana yemek olarak sunulacak bir tarif olmadığını belirtmekte yarar var.

30gr kuru üzüm
50gr Rum
30gr ceviz
30gr kabuksuz badem
500gr dana/sığır eti, yaklaşık 3x3cm küp küp doğranmış
100gr kuru kayısı, çekirdeği çıkarılıp şeritler halinde doğranmış
100gr kuru erik, çekirdeği çıkarılıp şeritler halinde doğranmış
1/2 - 1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Sıvıyağ
600gr su

Opsiyonel: İsterseniz aynı anda Varoma Tepsisinde sebze de pişirebilirsiniz

  • Kuru üzümü bir kase içinde Rum ile birkaç dakika ıslatın
  • Bu arada ceviz ve bademleri 3 saniye 6 Hızda çekerek ayrı bir tabağa alın
  • Hazneye etin 250 gramını koyarak 10 saniye 7 Hız kıyma haline getirin. Kenara alın
  • Etin kalan 250 gramını da aynı şekilde 10 saniye 7 Hız kıyma haline getirin
  • Kenara aldığınız kıymayı hazneye geri koyun. 
  • Kuru üzümü elinizle sıkarak süzün ve hazneye ekleyin
  • Ceviz ve badem rendesi, kuru kayısı ve erik, tuz ve biberi ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma opsiyonunu seçin ve 20 saniye 3 Hız karıştırın. 
  • Hazırladığınız karışımla 2 rulo köfte yapın. Herbirini önceden yağladığınız alüminyum folyoya sarın ve kenarlarını güzelce kapatarak Varoma Kabına yerleştirin
  • Hazneye su koyup Varoma Kabını yerleştirerek 30 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin.
  • Pişince Varomayı kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirin
  • Dilimler halinde doğrayarak servis yapın

A Tutto Vapore Kitabından adapte edilmiştir

Servis Önerisi: Yanında ekşi krema ve yeşil salata yaprakları ile servis edebilirsiniz. Ben labne-yoğurt-tatlı toz biber ile hazırladığım sosu kullandım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder