600gr su
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber
500gr kılçıksız balık
500gr patates
5-10gr dereotu
50gr taze soğan (yeşil kısımlarından da biraz koyun)
50gr mayonez
50gr galeta unu (+biraz da bulamak için)
Zeytinyağı
Sirke
Limon dilimleri
- Hazneye su, tuz, biber ve defne yapraklarını koyun
- Buhar sepetini takıp balık dilimlerini içine koyun
- Küçük küçük doğradığınız patatesleri Varoma Kabına koyun
- 25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
- Pişen patatesleri bir kaba alın. Balığı ılınmaya bırakın
- Haznedeki suyu boşaltın. Maydanoz ve dereotunu 5 saniye 7 Hız doğrayın. Yarısını patateslerin üzerine dökün. Zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın
- Hazneye kabaca doğranmış taze soğanları koyup 5 saniye 6 Hız doğrayın
- Balık, galeta unu ve mayonezi ekleyip 30 saniye 3 Hız karıştırın
- Karışımdan 12 köfte çıkacak şekilde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafif bastırın
- Galeta ununa bulayıp çok az yağ koyduğunuz teflon tavada kızartın
- Köfteleri patates salatası ve limon dilimleri ile servis yapın
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder