3.05.2010

Domates ve Fesleğenli Tart

CLICK FOR ENGLISH


Bu harika tart tarifine fesleğen harikulade bir tat katıyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim


Hamur (28cm çapında bir tart kalıbı için):
200gr un
Bir tutam tuz
110gr margarin ya da tereyağı
60gr soğuk su
1-2 avuç fasulye vb bakliyat
1 yemek kaşığı zeytinyağı (üzerine sürmek için) 

İç Malzemesi:
200-250gr mozzarella
12-15 fesleğen yaprağı
4-5 domates
Tuz, Karabiber
40gr parmesan ya da eski kaşar rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Unu eleyerek hazneye koyun. Tuz, margarin ve soğuk suyu ekleyin. 40sn 3-4 Hız karıştırın.
  • Hamuru yağlı kağıt üzerine dökün. Top şekli verip yağlı kağıda sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Bu arada mozzarellayı ince ince dilimleyin. Domatesleri yarım cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdaneyle tart kalıbınız boyutunda, hamur kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Yağlı kağıtla beraber tart kalıbına yerleştirin.
  • Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve üzerine bakliyat koyun. Önceden 190° ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırını kapatmadan tart kalıbını çıkarıp alüminyum folyo ve bakliyatı kaldırın. Fırçayla 1 yemek kaşığı yağ sürün.
  • Hamurun üzerini mozzarella ile kaplayın. Fesleğenin yarısını elinizle parçalayıp üzerine serpiştirin.
  • Domates dilimlerini peynirin üzerine düzgünce dizin ve kalan fesleğen yapraklarını da elinizle kabaca parçalayarak ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve parmesan serpin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirdikten sonra fırına geri koyarak 35 dakika daha pişirin.
  • Pişme işlemi sırasında, fırına koyduktan 20-25 dakika sonra, peynir suyunu fazla bırakırsa, fırından çıkarıp hamurun ıslanmaması için suyu kaşıkla aldıktan sonra pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun...

Tarif "Italyan Mutfağı - Capalbo, Whiteman, Wright, Boggiano" kitabından uyarlanmıştır.

2 yorum: