12.01.2010

Ançüez ve Kapari Soslu Spagetti
Spaghetti Alla Puttanesca

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Bu makarna sosu genellikle spagettiye eşlik eden soslardan biridir. Elbette arzuya göre başka makarna da kullanılabilir.

İçindekiler:

20gr  maydanoz yaprağı
1 diş sarımsak
1 küçük kırmızı acı biber
50gr zeytinyağı
400gr küçük doğranmış domates konservesi
3 ançüez
20gr kapari turşusu
Yeterince tuz
20 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

Yapılışı:
  • Hazneye maydanozu koyun. 5sn 7Hızda doğrayın. Ayrı bir tabağa alın.
  • Hazneye sarımsağı koyun.  3sn 7Hızda doğrayın.
  • Kırmızı biber ve zeytinyağını ekleyin. 3 dakika 100° 1Hızda pişirin.
  • Domates, ançüez, kaparileri ekleyin. Kapağın üstünü ölçü kabıyla yarım kapatın. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonunu seçerek 15 dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Tuzunu ayarlayın. Zeytinleri ve maydanozun 1/3'ini ekleyin. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonu seçili olarak 2 dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirin.

  • Sosu haşlayıp süzdüğünüz makarna ile karıştırın. Makarnaları tabaklara aldıktan sonra üzerlerine kalan maydanozu serpin.

Arzuya göre üzerine parmesan dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder