13.01.2010

Nohutlu Yayla Çorbası

CLICK FOR ENGLISH

Malzemeler
600 gr yoğurt
25gr un
1 yumurta
60gr pirinç
1250gr su (450+800)
200gr haşlanmış nohut (konserve de olabilir)
Et ya da sebze bulyon
Tuz
Karabiber

Üzeri için
50gr margarin ya da tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane

  • Yoğurt, un ve yumurtayı 30sn 5Hızda çırpın. Ayrı derince bir kaba alın
  • Pirinci yıkadıktan sonra hazneye koyun, 450gr su ekleyin. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonu seçili olarak 15dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Nohut, bulyon, 800gr su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonu seçili 15dakika 100° 1Hızda pişirin.
  • Yoğurtlu karışıma çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.
  • TM31'in kapağını kapatın. Yine saat yönü tersine çalışma fonksiyonu seçili şekilde 15 dakika 100° 2Hızda çalıştırın. (Böyle çalışır haldeyken kapaktaki delikten yoğurtlu karışımı yavaş yavaş dökün. 1 dakika sonra çalışma hızını 1'e indirin)

  • Margarini eritin. Kırmızı toz biber ve naneyi ekleyin. Tabaklara servis ettiğiniz çorbanın üzerine dökün.

Afiyet olsun...

Not: Pişirme sırasında kapağın üzerini ölçüm kabı ile kapatmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder