7.01.2010

Siyah Zeytin Ezmesi

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO
        

Bu tarifle hazırlayacağınız zeytin ezmesini pek çok şekilde kullanabilirsiniz. Sabah kahvaltıda, iç malzemesi olarak, makarna sosu şeklinde...vb

Hem çok lezzetli, hem pratik, içinde katkı maddesi olmaması da cabası.

Malzemeler:
300gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 diş sarımsak
90gr sızma zeytinyağı (60 + 30)
1/2 - 1 çay kaşığı tuz (*)
1 çay kaşığı kurutulmuş mercanköşk ya da kekik

Yapılışı:
  • Thermomix'in kapağını kapatıp 6 Hızda çalıştırın. Kapak deliğinden zeytinleri ve sarımsağı ekleyerek 20 saniye doğrayın.



  • Spatula ile ortada toplayıp 2 saniye 7 Hız çalıştırın. Arzu ederseniz tekrar spatula ile ortada toplayip bir iki kez daha tekrar edin.


  • 60gr zeytinyağı, tuz ve kekiği ekleyip 1 dakika 3-4 Hız karıştırın.


  • Hazırladığınız zeytin ezmesini kavanoza koyup kalan 30gr zeytinyağını üzerine ekledikten sonra buzdolabında saklayın. 



Afiyet olsun...

(*) Tuz ayarını yaparken kullandığınız zeytinin tuzluluk oranını gözönünde tutun.


Not: Yemeden önce buzdolabında en azından birkaç saat bekletin.

Tarif üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabından uyarlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder