150gr pötibör bisküvi
90gr margarin
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 limon kabuğu ve suyu
800gr labne
220gr şeker
40gr un
15gr kakao
1 paket vanilya
180gr krema
5 yumurta
2 yumurta sarısı
300gr bitter çikolata
- Bisküvileri hazneye koyun ve 10sn 9Hızda öğütün. Ayrı kaba alın. Üzerine tarçın serpin.
- Margarini 3dakika 70° 1Hızda eritin.
- Bisküvileri de hazneye geri koyun. 1dakika 3Hız, 1dakika 4Hız karıştırın.
- Kelepçeli bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Bisküvili karışımı dökün ve elinizle üzerini bastırın. 1/2saat buzdolabında bekletin.
- Limon kabuğunun üst yüzeyini keserek (beyaz kısmı kesmeyin) hazneye koyun ve 10sn 8Hız rendeleyin. Ayrı bir kaba alın.
- Peynir ve şekeri hazneye koyun. 4dakika 4Hız, 5dakika 5Hız çırpın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
- Limon kabuğu, limon suyu, un, kakao, vanilya, çikolata ve 5 yumurtayı ekleyin. 3dakika 3Hız ve 4dakika 4Hız çırpın.
- Krema ve 2 yumurta sarısını da ekleyip 4dakika 4Hız çırpın.
- Karışımı hamurun üzerine dökün ve spatula ile düzeltin. 10dakika önceden 250° ısıtılmış fırının alt rafında 10dakika pişirin. Daha sonra fırının ayarını 100°'ye indirip 60dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Afiyet olsun...
Not1: Benim 24cm çapında kelepçeli kek kalıbım olduğundan onu kullandım ama 26cm olsa daha ideal olabilirdi diye düşünüyorum. 24cm çaplı kalıbın tamamı doldu, pişmesi biraz daha uzun sürdü.
Not2:Cheesecake yaptığımda genelde önceden yapıp buzdolabında 1 gece bekletmeyi tercih ediyorum. Tadı daha güzel oluyor.
Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı adlı kitabından uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder