9.01.2010

Çikolatalı Cheesecake

Hamuru için
150gr pötibör bisküvi
90gr margarin
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
1 limon kabuğu ve suyu
800gr labne
220gr şeker
40gr un
15gr kakao
1 paket vanilya
180gr krema
5 yumurta
2 yumurta sarısı
300gr bitter çikolata

  1. Bisküvileri hazneye koyun ve 10sn 9Hızda öğütün. Ayrı kaba alın. Üzerine tarçın serpin.
  2. Margarini 3dakika 70° 1Hızda eritin.
  3. Bisküvileri de hazneye geri koyun. 1dakika 3Hız, 1dakika 4Hız karıştırın.
  4. Kelepçeli bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Bisküvili karışımı dökün ve elinizle üzerini bastırın. 1/2saat buzdolabında bekletin.
  5. Limon kabuğunun üst yüzeyini keserek (beyaz kısmı kesmeyin) hazneye koyun ve 10sn 8Hız rendeleyin. Ayrı bir kaba alın.
  6. Peynir ve şekeri hazneye koyun. 4dakika 4Hız, 5dakika 5Hız çırpın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
  7. Limon kabuğu, limon suyu, un, kakao, vanilya, çikolata ve 5 yumurtayı ekleyin. 3dakika 3Hız ve 4dakika 4Hız çırpın.
  8. Krema ve 2 yumurta sarısını da ekleyip 4dakika 4Hız çırpın.
  9. Karışımı hamurun üzerine dökün ve spatula ile düzeltin. 10dakika önceden 250° ısıtılmış fırının alt rafında 10dakika pişirin. Daha sonra fırının ayarını 100°'ye indirip 60dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında en az 3 saat bekletin.

Afiyet olsun...

Not1: Benim 24cm çapında kelepçeli kek kalıbım olduğundan onu kullandım ama 26cm olsa daha ideal olabilirdi diye düşünüyorum. 24cm çaplı kalıbın tamamı doldu, pişmesi biraz daha uzun sürdü.

Not2:Cheesecake yaptığımda genelde önceden yapıp buzdolabında 1 gece bekletmeyi tercih ediyorum. Tadı daha güzel oluyor.

Alev Kaman'ın Modern Türk Mutfağı adlı kitabından uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder