400gr ton balığı konservesi
1 yemek kaşığı kapari turşusu
70gr parmesan rendesi
50gr galeta unu (ya da bayat kuru ekmek rendesi)
1 limon kabuğu
2 yumurta
Rokalı Pesto için
100gr yıkanıp kurulanmış roka
70 gr zeytinyağı
30gr çam fıstığı
30gr pecorino peyniri rendesi (ya da parmesan)
Bir tutam tuz, karabiber
Pişirmek için:
800gr su
Ton Balıklı Köfte Hazırlama:
- Limon kabuğunun üstünü kesin (beyaz kısmı hariç). Hazneye koyun, 10sn 8Hız rendeleyin. Spatula ile ortada toplayın.
- Ton balığını yağını süzdükten sonra hazneye koyun. Suyun altından geçirip süzdüğünüz kaparileri ekleyin. Parmesan rendesi, bayat ekmek rendesi ve yumurtaları ilave edin. 20sn 4Hız, 10sn 5Hız karıştırın.
- Ellerinizi zeytinyağı ile yağlayın. Köftenize dikdörtgen şekli verin.
- Yağlı kağıdı suyun altında ıslatın daha sonra elinizle sıkarak suyunu süzün (sıkarken yırtmamaya özen gösterin)
- Köftenizi yağlı kağıda sararak Varoma kabına yerleştirin
Rokalı Pesto Hazırlama:
- TM31 haznesini yıkayıp kuruladıktan sonra roka, zeytinyağı, çam fıstığı ve pecorino peyniri koyup tuz ve biber ekleyin. 30sn 6Hızda karıştırın. Ayrı bir kaba alın.
Son aşama:
- Hazneye 800gr su koyun. Kapağını kapatın. Üzerine Varoma kabını yerleştirin, Varoma kapağını örtün. 30dakika Varoma ısısında 2Hızda pişirin.
- Piştikten sonra köfteyi bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra dilimleyin. Tabaklara servis edin. Üzerine rokalı pestodan sürün.
Öneri: Ton balıklı köftenin yanına sebze garnitür koyarak servis ettim. Bende önceki aksamdan vardı. Eğer siz de böyle servis etmek isterseniz çok kolay! Arzunuza göre küçük küçük ya da jülyen doğradığınız sebzeleri Varoma tepsisine koyun, Tepsiyi içinde köfte olan Varoma kabı üzerine yerleştirin, Varoma kapağını örtün ve köfte ile aynı anda onları da pişirin. Daha sonra sebzeleri bir kaba alarak zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın.
Afiyet olsun....
Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır.
Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder