Malzemeler:
100gr kakaolu veya çikolatalı bisküvi
250gr margarin
170gr un
1 litre süt
220gr şeker
1 paket vanilya (veya vanilyalı şeker)
5-6 muz, dilimlenmiş
(20gr vanilyalı şeker kullandım, dolayısıyla kullandığım şekeri 200 grama indirdim)
Yapılışı:
- Bisküvileri 8 saniye 8 Hız parçalayın. Ayrı bir tabağa alın.
- Unu ve şekeri tartıp kenara alın.
- Margarini hazneye koyup 3 dakika 90°C 2 Hız eritin. Spatula ile ortada toplayıp 1 dakika daha 90°C 2 Hız eritmeye devam edin.
- Thermomix'i 1 dakikaya ayarlayarak 90°C 3 Hız çalıştırın. Kapaktaki delikten unu kaşık kaşık ilave edin. Spatula ile ortada toplayıp 1,5 dakika daha 90°C 3 Hız pişirin.
- Thermomix'i 15 dakikaya ayarlayın. 90°C 3 Hız çalıştırın. Kapaktaki delikten yavaş yavaş sütü ve kaşık kaşık şekeri ilave edin. Vanilyayı ekleyin. Hızı 3-4 Hıza çıkartarak pişirmeye devam edin.
- 10 dakika 100°C 4 Hız pişirmeye devam edin.
- 10 dakika 4 Hız çırparak soğutun.
- Bu sırada kapları ıslatın. Tabanı muz dilimleri ile kaplayın.
- Muhallebiyi üzerlerine dökün
- Muz dilimlerinin geri kalanını da muhallebi üzerine elinizle hafif bastırarak dizin.
- Üzerine bisküvi serpin.
- Buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...
Resimlerde de gördüğünüz gibi deneme amaçlı 100ml, 150ml ve 250ml olmak üzere değişik boyutlarda kaplar kullandım. Benim tercihim 150ml'lik çay fincanlarından yana
Üzerinde değişiklik yaparak şu tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder