31.01.2010

Pastacı Kreması


CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

Pastacı kreması pek çok kek, pandispanya, bigne (choux pastry) vb pastane ürünlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılan bir kremadır.

İçindekiler
500gr tam yağlı süt
5 taze yumurta sarısı
1 paket vanillin (ya da 1 yemek kaşığı vanilyalı şeker veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
60gr patates (ya da buğday) nişastası
100gr şeker

Yapılışı:
  • Tüm malzemeleri hazneye koyarak 9 dakika 90°C 4 Hızda pişirin.
  • Hazırladığınız karışımı ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın. Oda ısısında ya da soğuk olarak kullanın.


Not 1: Kitapta 50gr olarak verilen nişasta ölçüsü bana az geliyor. Ben 60gr (hatta yerine göre bazen 65gr) kullanıyorum.

Not 2: Bu tip içinde bol yumurta kullanılan krema, dolgu vb yaptığımda yumurtaların taptaze, pazardan yeni alınmış olmasına dikkat ediyorum. Aksi halde çok yumurta kokusu oluyor.

Not 3: Daha kıvamlı bir krema için pişme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.


Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki "Crema Pasticceria" başlıklı tariften adapte edilmiştir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder