CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
Pastacı kreması pek çok kek, pandispanya, bigne (choux pastry) vb pastane ürünlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılan bir kremadır.
İçindekiler
500gr tam yağlı süt
5 taze yumurta sarısı
1 paket vanillin (ya da 1 yemek kaşığı vanilyalı şeker veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
60gr patates (ya da buğday) nişastası
100gr şeker
Yapılışı:
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri hazneye koyarak 9 dakika 90°C 4 Hızda pişirin.
- Hazırladığınız karışımı ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın. Oda ısısında ya da soğuk olarak kullanın.
Not 1: Kitapta 50gr olarak verilen nişasta ölçüsü bana az geliyor. Ben 60gr (hatta yerine göre bazen 65gr) kullanıyorum.
Not 2: Bu tip içinde bol yumurta kullanılan krema, dolgu vb yaptığımda yumurtaların taptaze, pazardan yeni alınmış olmasına dikkat ediyorum. Aksi halde çok yumurta kokusu oluyor.
Not 3: Daha kıvamlı bir krema için pişme süresini biraz daha uzatabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder