16.01.2010

Ton Balıklı Makarna

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

320-400gr makarna için:
20gr maydanoz yaprağı
1 diş sarımsak
40gr zeytinyağı
4 ançüez 
400gr doğranmış domates konservesi
1 kutu ton balığı (1 kutu brüt = 160gr)
Yeterince tuz

Yapılışı:
  • Maydanozu hazneye koyun. 5sn 7 Hız doğrayın. Ayrı bir tabağa alın.
  • Sarımsağı 3sn 7Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın.
  • Zeytinyağı ve ançüezleri ilave edip 3 dakika 100° 2-3 Hız pişirin.
  • Domates konservesini ekleyin. Ölçü kabı ile kapağın üstünü yarı kapatarak 10 dakika 100° 1 Hız pişirin.
  • Ton balığı konservesinin suyunu-yağını süzün ve çatalla ezdikten sonra sosa katın. 
  • Tuz ve maydanoz ekleyin (Maydanozun bir kısmını daha sonra süslemek için kenara ayırın.) Ölçü kabı yarı-kapalı olarak 3 dakika daha 100° 1 Hız pişirin.

  • Bir teflon tavada ocak üzerinde haşlayıp süzdüğünüz makarnayla sosu yedirerek kısa bir süre karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine maydanoz serpin.

Afiyet olsun...



İtalyanca TM31 ana yemek kitabında yer alan Sugo al Tonno başlıklı tariften üzerinde değişiklik yaparak uyarlanmıştır.
 
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder