200gr yeşil çarliston ya da dolmalık biber
150gr havuç
15gr zeytinyağı
400gr tavuk göğüs
Tuz, Biber
1 küçük (250gr) şekersiz ananas konservesi (suyu ve meyvesi)
500gr sebze suyu (bulyonla da hazırlayabilirsiniz)
500gr sıcak su
Yeterince tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi (ya da beyaz üzüm sirkesi)
1 yemek kaşığı un (biraz suda eritilmiş)
1 yemek kaşığı soya sosu
- Tavuğu kuşbaşı doğrayıp kağıt havlu ile kurulayın
- Büyükçe doğradığınız havuç ve yeşil biberi hazneye koyup 5sn 5Hız doğrayın ve ayrı bir tabağa alın.
- Hazneye 15gr yağ koyun. 1dakika 100° 1Hızda ısıtın.
- Tavukları ilave edin. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonu (SYTÇF) ile 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin
- Biraz tuz ve biber ilave edin. SYTÇF ile 5dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirmeye devam edin.
- Ananas suyunu ve sebze suyunu ekleyin. Ölçü kapağı ile kapatıp SYTÇF ile 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
- Havuç ve yeşil biberi ekleyin. SYTÇF ile 15dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirin.
- Sıcak su ilave edin, SYTÇF ile 5dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirin.
- Ayrı bir teflon tavada 2yemek kaşığı zeytinyağında şeker, sirke ve soya sosunu karıştırarak eritin. Biraz suda erittiğiniz unu ve küçük küçük dilimlediğiniz ananası ekleyin. 5dakika ısıttıktan sonra çorbanın üzerine ekleyin
- Çorbayı SYTÇF ile 10sn 5Hız çırpın.
Afiyet olsun...
Not: Eğer Thermomix ile yaptığınız sebze bulyonu kullanacaksanız, konsantrenin içindeki tuzu da göz önünde tutarak çorbanızın tuz ayarınızı ona göre yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder