500gr kırmızı, sarı, yeşil biber
500gr domates
10 güneşte kurutulmuş domates, yağda bekletilip süzülmüş
2 yemek kaşığı kapari
1 yemek kaşığı çamfıstığı
10-15 yaprak fesleğen
500gr su
Sos
40gr zeytinyağı
15gr balsamik sirke
3 ançüez
1 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber
Tuz
- Hazneye su koyun
- Biberleri doğrayıp Varoma Kabına koyun. 20 dakika Varoma Isısında pişirin
- Bu arada taze ve kurutulmuş domatesleri doğrayın.
- Pişen biberleri kenara alıp soğumaya bırakın.
- Hazneyi suyla çalkalayarak soğutun. Bütün sos malzemelerini koyup 10 saniye 3 Hız karıştırın
- Bütün salata malzemelerini salata kasesine alın. Üzerine sos döküp karıştırın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder