29.10.2010

Sebze Türlüsü, Pilav ve Yoğurtlu Sos

CLICK FOR ENGLISH   
    

Yoğurtlu Sos
1 diş sarımsak
250gr yoğurt (Thermomix'le kendi yoğurdunuzu kendiniz de yapabilirsiniz)
10gr zeytinyağı

Sebze Türlüsü
150gr soğan, dörde doğranmış
50gr domates salçası
400gr domates, kabaca doğranmış
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
10gr zeytinyağı
500gr su
200gr pirinç
300gr patlıcan, doğranmış
150gr kırmızı biber, doğranmış
150gr sarı biber, doğranmış
250gr yeşil kabak, dilimlenmiş

  • Patlıcanları doğrayıp bir süzgece alın ve üzerlerine tuz serperek bekletin

  • Sarımsağı 3 saniye 8 Hız doğrayın
  • Yoğurt ve yağ ekleyip 5 saniye 3 Hız karıştırın. Bir kaseye koyup buzdolabına alın
  • Hazneyi yıkayıp kurulayın

  • Soğanı 5 saniye 5 Hız doğrayın
  • Salça, domatesler, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, şeker ve zeytinyağı ekleyip 5 saniye 5 Hız karıştırın
  • Hazneye su koyup Buhar Sepetini takın. Pirinci içine koyun. Üzerine 1/2 çay kaşığı tuz serpin
  • Patlıcanları suyun altında yıkayıp süzün.
  • Patlıcan ve biberleri Varoma Kabına koyup tuz ve biber serpin
  • Kabakları Varoma Tepsisine koyup tuz ve biber serpin.
  • Varoma Isısında 25 dakika pişirin. (25 dakika pişirme süresi pirinç için fazla olabilir. Pirincinizin türüne göre 15-20 dakika sonra kontrol edip pişmişse çıkartıp kenara alarak sıcak tutun. Sebzeleri kalan süre kadar pişirmeye devam edin)
  • Pişen sebzeleri derin bir kaseye alıp domatesli sosu dökerek karıştırın
  • Pilav, sebze türlüsü ve yoğurtlu sosu beraber servis yapın

Afiyet olsun...

A Tutto Vapore kıtabından üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir

Not: Resimde gördüğünüz tavuğu ayrıca pişirmiştim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder