7.10.2010

Yoğurtlu Maydanozlu Patates

  
Uzun zamandır yazmak istiyordum bu lezzetli ve bir o kadar da dekoratif tarifi ama şu ya da bu nedenle bir türlü yapamadım. Malum fotoğrafsız tarif yayınlamadığım için ancak bugüne kısmet oldu.

30gr maydanoz yaprağı
500gr patates
650gr su
25gr limon suyu
10gr tuz
30gr zeytinyağı
150gr yoğurt
50gr light mayonez
Kırmızı tatlı toz biber

  • Maydanozu 5 saniye 6 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
  • Hazneye suyu koyup Buhar Sepetini takın
  • Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve buhar sepetine koyun
  • Thermomix'in kapağını kapatıp Ölçü Kapağını da örterek 25 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
  • Pişen patatesleri kenara alın. Haznedeki suyu boşaltıp hazneyi soğuk suyla çalkalayarak soğutun
  • Patatesleri hazneye koyun. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını ekleyip 20 saniye 3-4 Hız karıştırın
  • Ayrı bir tabağa alıp ılınmaya bırakın
  • Patates püresi ılındıktan sonra parçalar alıp yuvarlayın ve maydanoza bulayın. Ortalarına hafif bastırarak havuz şekli verin ve servis tabağına dizin
  • Mayonez ve yoğurdu 20 saniye 3-4 Hız çırpın. Patateslerin ortasına paylaştırın
  • En üste kırmızı biber serpip servis yapın

Afiyet olsun...

Not: İsterseniz mayonez-yoğurt karışımına sarımsak tozu ya da rendelenmiş sarımsak ekleyebilir, kırmızı tatlı toz biber yerine kırmızı acı toz biber ya da pulbiber kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder