12.10.2010

Fındıklı Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


250gr su
100gr süt
10gr bal
20gr yaş maya
150gr un
350gr tam buğday unu
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
30gr ayçiçek yağı
10gr tuz
100gr kavrulmuş fındık

  • Su ve sütü hazneye koyup 1,5 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Bal ve mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız çırpın
  • Beyaz un, tam buğday unu, haşhaş, ayçiçek yağı ve tuz ekleyip 4 dakika yoğurun
  • Ölçü Kapağı ile kapatarak haznenin içinde 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamura fındıkları ekleyip 2 dakika daha yoğurun
  • 11 x 30cm boyutunda bir baton kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp fırçayla biraz yağ sürün
  • Ekmek hamurunu kalıba alıp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın
  • Hamur üzerine keskin bir bıçakla verev çizikler atıp biraz un serpin
  • Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
  • Fırından alıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın

Afiyet olsun...


Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder