PER ITALIANO
250gr su
100gr süt
10gr bal
20gr yaş maya
150gr un
350gr tam buğday unu
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
30gr ayçiçek yağı
10gr tuz
100gr kavrulmuş fındık
- Su ve sütü hazneye koyup 1,5 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
- Bal ve mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız çırpın
- Beyaz un, tam buğday unu, haşhaş, ayçiçek yağı ve tuz ekleyip 4 dakika yoğurun
- Ölçü Kapağı ile kapatarak haznenin içinde 1 saat mayalanmaya bırakın
- Mayalanan hamura fındıkları ekleyip 2 dakika daha yoğurun
- 11 x 30cm boyutunda bir baton kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp fırçayla biraz yağ sürün
- Ekmek hamurunu kalıba alıp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın
- Hamur üzerine keskin bir bıçakla verev çizikler atıp biraz un serpin
- Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
- Fırından alıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın
Afiyet olsun...
Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder