8.10.2010

Fırında Çıtır Tavuk

CLICK FOR ENGLISH 
PER ITALIANO


Malzemeler:
80gr tam buğday unlu kraker
120gr mısır gevreği
2 yemek kaşığı susam
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1/2 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
120gr yoğurt
1 yemek kaşığı Dijon Hardalı
2 yumurta akı
Tuz
800gr tavuk göğüs fileto (ve/veya but)
Zeytinyağı

  • Krakerleri 10 saniye Turbo Hızda toz haline getirip derin bir kaba alın

  • Mısır gevreğini birkaç kez kısa aralıklarla Hızı 5'e çıkartıp düşürerek toz haline getirmeden parçalayın ve krakerlerle aynı kaba alın. 


  • Susam, kırmızı biber, pulbiber ve sarımsak tozunu da ekleyip karıştırın
  • Hazneye yumurta akı, tuz, yoğurt ve hardalı koyup 30 saniye 3-4 Hız çırpın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini fırçayla biraz yağlayın
  • Yıkayıp kuruladığınız tavuk dilimlerini önce yoğurtlu sosa batırıp sonra mısır gevrekli karışıma bulayarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine spreyle zeytinyağı sıkın (ya da biraz yağ gezdirin)
  • Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. (Gerek görürseniz pişme süresini biraz uzatın)



Afiyet olsun...

Üzerinde birkaç değişiklik yaparak Ellie Krieger'in şu tarifinden adapte edilmiştir

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder