PER ITALIANO
Malzemeler:
80gr tam buğday unlu kraker
120gr mısır gevreği
2 yemek kaşığı susam
1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1/2 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
120gr yoğurt
1 yemek kaşığı Dijon Hardalı
2 yumurta akı
Tuz
800gr tavuk göğüs fileto (ve/veya but)
Zeytinyağı
- Krakerleri 10 saniye Turbo Hızda toz haline getirip derin bir kaba alın
- Mısır gevreğini birkaç kez kısa aralıklarla Hızı 5'e çıkartıp düşürerek toz haline getirmeden parçalayın ve krakerlerle aynı kaba alın.
- Susam, kırmızı biber, pulbiber ve sarımsak tozunu da ekleyip karıştırın
- Hazneye yumurta akı, tuz, yoğurt ve hardalı koyup 30 saniye 3-4 Hız çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerini fırçayla biraz yağlayın
- Yıkayıp kuruladığınız tavuk dilimlerini önce yoğurtlu sosa batırıp sonra mısır gevrekli karışıma bulayarak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine spreyle zeytinyağı sıkın (ya da biraz yağ gezdirin)
- Önceden 190ºC ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. (Gerek görürseniz pişme süresini biraz uzatın)
Afiyet olsun...
Üzerinde birkaç değişiklik yaparak Ellie Krieger'in şu tarifinden adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder