Hindi Rulo Malzemeleri
450-500gr hindi göğüs dilim
10gr maydanoz yaprağı
100gr salam (ben bresaola kullandım)
100gr mantar (ince dilimlenmiş)
100gr kaşar peynir, kabaca doğranmış (edam, emmenthal, gouda...vb)
Sos Malzemeleri
200gr soğan, dörde doğranmış
150gr havuç, kabaca doğranmış
1 diş sarımsak
150gr mantar, kabaca doğranmış
250gr kırmızı şarap
200gr su
2 diş karanfil
Tuz, karabiber
30gr un
Sebzeler
400gr rezene
200gr havuç
400gr yeşil kabak
- Yağlı kağıt üzerine salam dilimlerini serin.
- Hindi dilimlerini döverek inceltin ve yan yana kenarları biraz üst üste gelecek şekilde salam dilimleri üzerine dizin
- Maydanoz yapraklarını 5 saniye 7 Hız doğrayın ve hindi dilimleri üzerine serpin
- Artan salam dilimlerini hindinin üzerine dağıtın
- Mantar dilimlerini hindinin üzerine dağıtın
- Peyniri 5 saniye 6 Hız doğrayın ve en üste yayın
- Hindiyi rulo şeklinde sarın.
- Soğan, havuç, sarımsak ve mantarları 5 saniye 4 Hız doğrayın
- 3 dakika 100ºC 2 Hız soteleyin
- Şarap, su, tuz, karanfil, tuz ve karabiber ekleyin.
- Rezeneleri doğrayıp Buhar Sepetine yerleştirin
- Kabakları doğrayıp Varoma Kabına yerleştirin
- Havuçları doğrayıp Varoma Tepsisine koyun ve üzerine hindi ruloyu yerleştirin
- Hepsini 35 dakika Varoma Isısı 2 Hızda pişirin
- Pişen hindi ve sebzeleri kenara alın. Sosa un ekleyip 3 dakika 100ºC 3-4 Hız pişirin.
- Hindi ruloyu dilimleyin. Sebzelerle birlikte tabaklara servis yapın. Üzerine sebzeli sostan dökün
Afiyet olsun...
Alternatif olarak, eğer önceden hazırlayacaksanız, hepsini bir fırın kabına alıp üzerine sosu dökün. Servis yapmadan ünce fırında ısıtın
Tarifin orijinaline şuradan ulaşabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder