21.10.2010

Yulaf Ezmeli Ekmek

CLICK FOR ENGLISH  

 
 
280gr su
15gr bal
20gr yaş maya
250gr beyaz un
150gr tam buğday unu
110gr yulaf ezmesi
20gr zeytinyağı
10gr tuz

Üstü için ayrıca yulaf ezmesi

  • Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Bal ve mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
  • Beyaz un, tam buğday unu, yulaf ezmesi, zeytinyağı ve tuz ekleyip 5 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip un serpin
  • Hamura istediğiniz şekli verin. (Ben hamuru ikiye bölerek 1 somun ekmek ve geri kalanını 4'e bölerek 4 sandviç ekmeği elde ettim)
  • Üzerlerine fırçayla su sürüp yulaf ezmesi serpin. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
  • Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder