280gr su
15gr bal
20gr yaş maya
250gr beyaz un
150gr tam buğday unu
110gr yulaf ezmesi
20gr zeytinyağı
10gr tuz
Üstü için ayrıca yulaf ezmesi
- Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
- Bal ve mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
- Beyaz un, tam buğday unu, yulaf ezmesi, zeytinyağı ve tuz ekleyip 5 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip un serpin
- Hamura istediğiniz şekli verin. (Ben hamuru ikiye bölerek 1 somun ekmek ve geri kalanını 4'e bölerek 4 sandviç ekmeği elde ettim)
- Üzerlerine fırçayla su sürüp yulaf ezmesi serpin. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder