28.10.2010

Kabaklı Tavuk Şiş

CLICK FOR ENGLISH

40gr parmesan, kabaca doğranmış
1 diş sarımsak
400gr tavuk göğüs, sinir ve yağları ayıklanıp küp küp doğranmış
220gr yeşil kabak, kabaca doğranmış
100gr galeta unu
1 yumurta
Tuz, zencefil, kekik, köri

  • Parmesanı hızı 2'den 9'a yükselterek 15 saniye rendeleyip ayrı bir tabağa alın
  • Sarımsak ve 200gr tavuğu hazneye koyup 10 saniye 7 Hız kıyma haline getirin ve ayrı bir tabağa alın
  • Kalan 200gr tavuğu da aynı şekilde 10 saniye 7 Hız çekin.
  • Kenara aldığınız tavukları tekrar hazneye alın.
  • Kabak, galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip 30 saniye 7 Hız karıştırın.
  • Ellerinizi biraz yağlayıp tavuklu karışımdan parçalar alarak şişlere takın
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden 200ºC ısıtılmış fırına koyun
  • 15 dakika sonra şişleri çevirin. 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin

Afiyet olsun...




Şu tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder