100gr kaşar peyniri, kabaca doğranmış
700gr mantar, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı limon suyu
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Beşamel sos
500gr süt
50gr un
25gr tereyağı ya da margarin
1/2 çay kaşığı tuz
Muskat, karabiber
- Peyniri 10 saniye 7 Hız rendeleyerek ayrı bir tabağa alın.
- Tüm beşamel sos malzemelerini hazneye koyup 7 dakika 90ºC 4 Hız pişirin
- Beşamel sos pişerken ayrı bir teflon tavada biraz ayçiçek yağı kızdırıp mantarları ve limon suyunu ekleyerek 6-7 dakika soteleyin
- Mantarları bir fırın kabına alın. Üzerine beşamel sos döküp peynir serpin
- Önceden 170ºC ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-30 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder