27.10.2010

Fırında Beşamel Soslu Mantar

CLICK FOR ENGLISH
   
   
100gr kaşar peyniri, kabaca doğranmış
700gr mantar, dilimlenmiş
2 yemek kaşığı limon suyu
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Beşamel sos
500gr süt
50gr un
25gr tereyağı ya da margarin
1/2 çay kaşığı tuz
Muskat, karabiber

  • Peyniri 10 saniye 7 Hız rendeleyerek ayrı bir tabağa alın.
  • Tüm beşamel sos malzemelerini hazneye koyup 7 dakika 90ºC 4 Hız pişirin
  • Beşamel sos pişerken ayrı bir teflon tavada biraz ayçiçek yağı kızdırıp mantarları ve limon suyunu ekleyerek 6-7 dakika soteleyin
  • Mantarları bir fırın kabına alın. Üzerine beşamel sos döküp peynir serpin
  • Önceden 170ºC ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-30 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder