Dün yemek dergilerinden bir gün belki yaparım diye kesip dosyaladığım tariflere bakarken karşılaştım körili kroket tarifiyle ve denemeye karar verdim. Gerçekten de hazır alınmış kroketler gibi oldu, hatta daha bile lezzetliydi diyebilirim.
Eğer köri sevmiyorsanız başka baharatlar kullanabilir kendi damak zevkinize göre tarifin üzerinde oynayabilirsiniz. Çocukların da seveceği bir tarif olduğunu düşünüyorum
16 Kroket için
550gr tavuk göğüs fileto
250gr patates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
1 tatlı kaşığı dolusu köri
40gr galeta unu
Tuz, karabiber
Pişirmek için
650gr su
Üzerini bulamak için
20gr soğuk su
1 yumurta
Un
Galeta unu
Arzuya göre
İsterseniz aynı anda Varoma Tepsisinde sebze de pişirebilirsiniz
- Hazneye su koyun
- Buhar Sepetini takıp patatesleri içine koyun
- Varoma Kabına tavuk filetoları dizin
- 25 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Pişen patates ve tavukları kenara alıp ılınmaya bırakın
- Haznedeki suyu boşaltın ve hazneyi soğuk suyla çalkalayın (isterseniz pişme suyunu atmayıp çorbalarınızda kullanabilirsiniz)
- Yumurta ve soğuk suyu 20 saniye 3-4 Hız çırpıp ayrı bir tabağa alın
- Hazneyi tekrar kabaca yıkadıktan sonra patates, tavuk, köri, galeta unu, tuz ve karabiber koyarak 1 dakika 4 Hız karıştırın. Arada Thermomix Spatulası ile de karıştırın.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle istediğiniz şekli verin.
- Önce un, sonra yumurta ve en son galeta ununa bulayarak çok az sıvıyağ kızdırdığınız Teflon tavada kızarana kadar pişirin.
- Sıcak ya da ılık servis yapın
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder