15.10.2010

Kremalı Pırasa Çorbası

CLICK FOR ENGLISH 
 
 
20gr tereyağı ya da margarin
550gr pırasa, kabaca doğranmış
100gr patates, kabaca doğranmış
850gr su
Tuz, karabiber
100ml krema

  • Tereyağını 1,5 dakika 90ºC 1 Hız etitin
  • Pırasa ve patatesi ekleyip 10 saniye 5 Hız doğrayın.
  • 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Su ekleyip Ölçü Kabı ile örterek 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Tuz ve biber ekleyin. 1 dakika 9-10 Hız çırpın. (Ölçü kabını sıkıca kapatın. İsterseniz sıçramaması için üzerine temiz bir mutfak bezi ile bastırın)
  • 5 dakika daha Ölçü Kabı kapalı olarak 100ºC 1 Hız pişirin
  • Kremayı ekleyip 10 saniye 5 Hız çırpın
  • Çorba kaselerine servis ettikten sonra kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder