1.10.2010

Evde İskender Kebap Yapma Girişimi

CLICK FOR ENGLISH
   

Gerçekten iyi bir İskender Kebap yiyebilmek için yapılacak tek şey varsa o da Bursa İskender Kebap restoranlarından birine gitmek. Hakiki İskender Kebabın eti Uludağ kekiği ile beslenmiş belirli yaştaki koçlardan geliyormuş. O nedenle hiç kendimizi kandırmanın alemi yok :)

Burada vereceğim tarif de bir İskender Kebap imitasyonu olarak fena sayılmaz. Özellikle benim gibi yurtdışında yaşayanlar için iyi bir alternatif olabilir.

4 kişilik
Et için Malzemeler
750gr dana eti
150gr soğan
100gr zeytinyağı
60gr yoğurt
Tuz, kekik, karabiber

Domates Sosu için malzemeler
20gr tereyağı
550gr domates, kabaca doğranmış
20gr salça
50gr su
10gr Thermomix sebze konsantresi

Diğer Malzemeler:
Pide (Thermomix'le hazırlayabilirsiniz)
Yogurt (Thermomix'le hazırlayabilirsiniz: 1, 2)
50gr tereyağı

Et için Ön Hazırlık
  • Soğanı 5 saniye 6 Hız doğrayın. Spatula ortada toplayıp bir kez daha tekrar edin
  • Soğanı bir süzgeç üzerine alıp hazne üzerine yerleştirin. Bir kaşık ya da çatalla üzerine bastırarak soğanın suyunu sıkın. Posayı atın
  • Yağ, yoğurt, tuz, kekik ve karabiber ekleyip 10 saniye 3-4 Hız karıştırın
  • Eti derin bir kaba alıp üzerine marine sosunu dökün ve kapağını kapatarak buzdolabında 3-4 saat bekletin
  • Eti dolaptan alıp yağını süzün ve alüminyum folyoya sıkıca sarıp buzlukta dondurun. (Eti daha sonra kolayca döner şeklinde dilimleyebilmek için donduruyoruz. 1 gün önceden dondurmanızı tavsiye ederim)

Domates Sosunun Hazırlanması
  • Yağı 2 dakika 80°C 1 Hız eritin
  • Domates ve salçayı ekleyip 10 saniye 9 Hız karıştırın
  • Su ve sebze konsantresini ekleyip 15 dakika 100°C 2 Hız pişirin

Eti Pişirme 
  • Donmuş eti buzluktan çıkartın. Yaklaşık 15 dakika sonra keskin bir bıçakla incecik döner dilimleri şeklinde kesin
  • Teflon tavaya çok az sıvıyağ döküp etleri pişirin.
  • Bu arada pideleri yaklaşık 2 x 2cm doğrayıp ayrı bir teflon tavada hafif kızartın
  • Tereyağını ayrı bir tavada eritin

Servis
  • Servis yapmadan önce herşeyin senkronize bir şekilde pişirilip tabaklara sıcak servis edilmesi önemli!!!
  • Tabağa pideleri koyun. Üzerine biraz domatesli sostan döküp döner dilimleri ile kaplayın. Tekrar domatesli sostan dökün ve yanına yoğurt koyun. En üste sıcak tereyağı döküp servis yapın

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder