26.07.2010

Fırında Light Kabak Mücver

CLICK FOR ENGLISH


Kızartmadan yapılan mücver lezzetli olur mu? Evet olur! İçinde "light" kelimesi geçince insan bir durup düşünüyor ama bu kez lezzetten ödün vermeden harika bir mücver elde ediyoruz.

800gr yeşil kabak (kabuklarıyla birlikte kabaca doğranmış)
15gr maydanoz yaprağı
150gr taze soğan (yeşil sapları da dahil kabaca doğranmış)
50gr beyaz peynir
50gr kaşar peyniri (ben emmental kullandım)
45gr zeytinyağı
2 yumurta
Tuz, karabiber
100gr tam buğday unu
50gr beyaz un
1 paket kabartma tozu
  • Kabakları hazneye koyup Turbo Hızda püre haline getirin.
  • Bir süzgecin üzerine iki kat kağıt havlu serin ve kabakları süzgeçe alıp elinizle bastırarak suyunu süzün (İyi kalite ıslanınca hemen parçalanmayan bir kağıt havlu olsun)
  • Maydanozu hazneye koyup 7 saniye 7 Hız doğrayın. Soğanı ekleyip 6 saniye 5-6 Hız doğrayın.
  • Peynirleri ekleyip 6 saniye 6 Hız doğrayın
  • Sırasıyla kabakları, yağı, yumurtaları, tuzu, karabiberi, unları ve kabartma tozunu ekleyin ve 30 saniye 4 Hız karıştırın. Aynı zamanda kapaktaki delikten Thermomix Spatulası ile de karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili yuvarlak ya da dörtgen bir kaba alın (Ben 28cm çapında bir tart kalıbı kullandım)
  • Üzerine çörek otu serperek önceden 180° ısıtılmış fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
  • Sıcak ya da ılık servis yapın

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder