150gr pirinç
1700gr su
Tuz
1 küçük havuç (küp küp doğranmış)
40gr dondurulmuş bezelye
Sızma zeytinyağı
- Su ve tuzu hazneye koyup 15 dakika Varoma Isısında 1 Hızda ısıtın. (Ya da benim gibi kettle'da kaynattıktan sonra hazneye koyun)
- Buhar sepetini takıp pirinci koyun
- Havuç ve bezelyeleri Varoma kabına koyup Varoma kapağını kapatın
- Varoma ısısında pirincin pişme süresine göre pişirin. (Ben 15 dakika pişirdim)
- Pirinci suyunu iyice süzdükten sonra ayrı bir kaba alın. Zeytinyağını ve sebzeleri ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...
Not: Eğer 4 kişilik yapacaksanız pirinç ve sebzeleri iki katına çıkarabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder