16.07.2010

Kolay Light Pilav

CLICK FOR ENGLISH

150gr pirinç
1700gr su
Tuz
1 küçük havuç (küp küp doğranmış)
40gr dondurulmuş bezelye
Sızma zeytinyağı

  • Su ve tuzu hazneye koyup 15 dakika Varoma Isısında 1 Hızda ısıtın. (Ya da benim gibi kettle'da kaynattıktan sonra hazneye koyun)
  • Buhar sepetini takıp pirinci koyun
  • Havuç ve bezelyeleri Varoma kabına koyup Varoma kapağını kapatın
  • Varoma ısısında pirincin pişme süresine göre pişirin. (Ben 15 dakika pişirdim)
  • Pirinci suyunu iyice süzdükten sonra ayrı bir kaba alın. Zeytinyağını ve sebzeleri ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun...

Not: Eğer 4 kişilik yapacaksanız pirinç ve sebzeleri iki katına çıkarabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder