12.07.2010

Kekikli Tam Buğday Unlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH


Bugünlerde eşim ve ben biraz hafif şeyler yiyip ucundan kenarından diyet yapmaya karar verdik. Ne derece başarılı oluruz bilinmez ama bir süre tatlı tariflerinde duraklama olacak sanırım :)

Bugün hem hafif hem doyurucu bir ekmek yapmak istedim, bu tarif de öyle ortaya çıktı. Lezzet katması için kekik ve zeytin de ekledim. Gerçekten lezzetli bir ekmek oldu, herkese tavsiye ederim

140gr süt
110gr su
20gr yaş maya
20gr bal
300gr tam buğday unu
100gr beyaz un
30gr ayçiçek yağı
5gr tuz
1 yemek kaşığı kekik
15-20 çekirdeği çıkarılıp yarıya doğranmış zeytin

  • Süt ve suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Sırasıyla bal, beyaz un (eleyerek), tam buğday unu, ayçiçek yağı ve tuz ekleyip 4 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Kekik ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Zeytinleri ekleyip 15 saniye 3 Hız karıştırın
  • Yağlı kağıt serili 11x30cm boyutunda baton kek kalıbına dökün, üzerini spatulayla ya da elinizle düzeltin
  • 45dakika-1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Önceden 170ºC ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Izgara teli üzerinde soğumaya bırakın

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder