7.07.2010

Pizza Margherita

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO


Pizza Hamuru
220gr su
15gr bal
20gr yaş maya
420gr ekmek unu
30gr zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Üst malzemesi
300gr buffalo mozzarellası (ya da iyi kalite bir mozzarella)
400gr doğranmış domates konservesi
Bir tutam tuz
40gr zeytinyağı (20+20)
10-15 yaprak fesleğen

  • Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın.
  • Bal ve mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın.
  • Un (eleyerek), zeytinyağı ve tuz ekleyip 3 dakika yoğurma modunda yoğurun
  • Hamuru hafifçe yağladığınız derin bir kaba koyun, üzerini streç filmle örtün ve 2 saat mayalanmaya bırakın

  • Mozzarellayı 5 saniye 5 Hız doğrayın, buhar sepetine alarak 10 dakika süzülmeye bırakın.
  • Hamuru yaklaşık 5mm kalınlığında açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerini hafif yağlayın. Ellerinizle hamuru tepsiye yayarak kenarlarını hafif yükseltin
  • Hamurun üzerine domates ve mozzarellayı dağıtın. Öok az tuz serpin ve 20gr yağ gezdirin
  • Geri kalan 20gr yağ içine elinizle parçalayarak doğradığınız fesleğen yapraklarını koyun.
  • Pizzanızı 220°C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
  • 20 dakika sonunda fırından çıkarıp fesleğen yapraklarını da pizzanın üzerine dağıtın ve kalan yağı gezdirin
  • 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın

Afiyet olsun...


Tarif aslen Io e il mio Bimby'den ancak birebir aynı değil zira üzerinde çeşitli değişiklikler yaptım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder