PER ITALIANO
Pizza Hamuru
220gr su
15gr bal
20gr yaş maya
420gr ekmek unu
30gr zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Üst malzemesi
300gr buffalo mozzarellası (ya da iyi kalite bir mozzarella)
400gr doğranmış domates konservesi
Bir tutam tuz
40gr zeytinyağı (20+20)
10-15 yaprak fesleğen
- Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın.
- Bal ve mayayı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın.
- Un (eleyerek), zeytinyağı ve tuz ekleyip 3 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Hamuru hafifçe yağladığınız derin bir kaba koyun, üzerini streç filmle örtün ve 2 saat mayalanmaya bırakın
- Mozzarellayı 5 saniye 5 Hız doğrayın, buhar sepetine alarak 10 dakika süzülmeye bırakın.
- Hamuru yaklaşık 5mm kalınlığında açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerini hafif yağlayın. Ellerinizle hamuru tepsiye yayarak kenarlarını hafif yükseltin
- Hamurun üzerine domates ve mozzarellayı dağıtın. Öok az tuz serpin ve 20gr yağ gezdirin
- Geri kalan 20gr yağ içine elinizle parçalayarak doğradığınız fesleğen yapraklarını koyun.
- Pizzanızı 220°C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
- 20 dakika sonunda fırından çıkarıp fesleğen yapraklarını da pizzanın üzerine dağıtın ve kalan yağı gezdirin
- 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...
Tarif aslen Io e il mio Bimby'den ancak birebir aynı değil zira üzerinde çeşitli değişiklikler yaptım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder