100gr kabak
55gr havuç
60gr kereviz sapı
10gr maydanoz (sadece yapraklar)
7-8 yaprak fesleğen
100gr yoğurt
60gr margarin
130gr tam buğday unu
320gr beyaz un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
5gr tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Çörek otu
- Kabak, havuç ve kereviz sapını kabaca doğrayarak hazneye koyun ve 2şer saniye aralıklarla Turbo tuşuna 4-5 kez basarak doğrayın. Bir süzgeçin üzerine iki kat kağıt havlu serdikten sonra içine sebzeleri alın. Elinizle iyice sıkarak suyunu süzün
- Maydanozu ve fesleğeni 3sn 7 Hızda doğrayın. Gerekirse 1 kez daha tekrar edin
- Sebzeleri geri koyun. Yoğurt, margarin, tam buğday unu, beyaz un, yumurta, kabartma tozu, karbonat, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 30sn 3-4Hız karıştırın
- 3 dakika yoğurma modunda yoğurun
- Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine alın ve elinizle elips şekli verin (Yaklaşık 12x30cm)
- Bıçakla boylamasına bir çizik atıp çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürün. Çörek otu serpin. 15-20 dakika dinlendirin
- Önceden 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Not: Kereviz yerine pırasa da kullanabilirsiniz
Sofra Dergisi'ndeki bir tariften uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder