15.07.2010

Tavuk Şiş

CLICK FOR ENGLISH  
PER ITALIANO


Malzemeler:
500-750gr tavuk göğüs
1 adet soğan (100gr)
1 diş sarımsak
100gr yoğurt
1 yemek kaşığı salça
40gr zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yeşil biber
Kiraz domates
Çöp şiş


Yapılışı:


  • Tavukları doğrayarak derin bir kaba alın.
  • Dörde doğranmış soğan ve sarımsağı hazneye koyup 2 saniye 7 Hız doğrayın. Spatulayla ortada toplayıp 1-2 kez daha tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın
  • Haznenin üzerine bir süzgeç koyup soğanı aktarın ve ellerinizle bastırarak suyunu haznenin içine sıkın, posasını atın (ya da çorba, salata vb için kullanabilirsiniz)
  • Yoğurt, salça, yağ, tuz ve baharatları ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Sosu tavukların üzerine dökün. Kabın kapağını kapatın. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
  • Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin, yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
  • Hepsini çöp şişlere dizin
  • Izgara, barbekü ya da ızgara tavasında arada çevirerek pişirin. (Ben ızgara tavası kullandım)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder