PER ITALIANO
Malzemeler:
500-750gr tavuk göğüs
1 adet soğan (100gr)
1 diş sarımsak
100gr yoğurt
1 yemek kaşığı salça
40gr zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Yeşil biber
Kiraz domates
Çöp şiş
Yapılışı:
- Tavukları doğrayarak derin bir kaba alın.
- Dörde doğranmış soğan ve sarımsağı hazneye koyup 2 saniye 7 Hız doğrayın. Spatulayla ortada toplayıp 1-2 kez daha tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın
- Haznenin üzerine bir süzgeç koyup soğanı aktarın ve ellerinizle bastırarak suyunu haznenin içine sıkın, posasını atın (ya da çorba, salata vb için kullanabilirsiniz)
- Yoğurt, salça, yağ, tuz ve baharatları ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
- Sosu tavukların üzerine dökün. Kabın kapağını kapatın. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin
- Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin, yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
- Hepsini çöp şişlere dizin
- Izgara, barbekü ya da ızgara tavasında arada çevirerek pişirin. (Ben ızgara tavası kullandım)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder