500gr dondurulmuş ıspanak
140gr kabaca doğranmış soğan
2 diş sarımsak
20gr tereyağı ya da margarin
Sosu için
40gr tereyağı ya da margarin
50gr mısır nişastası
500gr süt
Tuz, karabiber
20gr parmesan rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Üstü için
60gr galeta unu
30gr parmesan rendesi
Zeytinyağı
- 50gr parmesanı 30sn 7 Hız rendeleyin ve ayrı bir tabağa alın
- Soğan ve sarımsağı hazneye koyup 3sn 5 Hız doğrayın.
- Ispanak ve 20gr tereyağı ekleyin. Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) ile 12 dakika 100ºC 1 Hızda pişirin.
- Ispanak piştikten sonra ayrı bir kaba alıp sosunu hazırlayın. Hazneye süt, 40gr tereyağı, mısır nişastası, tuz ve biber koyup 7 dakika 90ºC 4 Hızda pişirin
- 20gr parmesan ile limon kabuğu rendesini ekleyip 30sn 1 Hız karıştırın
- Ispanağı da ilave edip SYTÇ ile 30sn 1 Hız karıştırın
- Karışımı fırına dayanıklı bir kaba dökün (Ben 15x26cm bir kap kullandım)
- Geri kalan 30gr parmesanla galeta ununu karıştırıp üzerine serpin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip (ya da spreyle sıkıp) 180ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Gerekirse son 5 dakikada ızgara opsiyonunu da kullanın)
Afiyet olsun..
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. Judydawn'a teşekkürler
Orijinalinde taze ıspanak kullanılmaktadır. Eğer taze ıspanak kullanacaksanız yukarıdaki tarife ek olarak şunları yapmanız gerekir:
- Ispanağın saplarını 1cm doğrayın. Kenara alın
- Yaprakları da kabaca doğrayıp kenara alın.
- (Soğan ve sarımsağı hazneye koyup 3sn 5 Hız doğrayın)
- Ispanak saplarını ve 20gr tereyağını ekleyip 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Ispanak yapraklarını da ilave ederek SYTÇ ile 5 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder