9.07.2010

Ispanak Graten

CLICK FOR ENGLISH


500gr dondurulmuş ıspanak
140gr kabaca doğranmış soğan
2 diş sarımsak
20gr tereyağı ya da margarin

Sosu için
40gr tereyağı ya da margarin
50gr mısır nişastası
500gr süt
Tuz, karabiber
20gr parmesan rendesi
1 limon kabuğu rendesi

Üstü için
60gr galeta unu
30gr parmesan rendesi
Zeytinyağı

  • 50gr parmesanı 30sn 7 Hız rendeleyin ve ayrı bir tabağa alın
  • Soğan ve sarımsağı hazneye koyup 3sn 5 Hız doğrayın.
  • Ispanak ve 20gr tereyağı ekleyin. Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) ile 12 dakika 100ºC 1 Hızda pişirin. 
  • Ispanak piştikten sonra ayrı bir kaba alıp sosunu hazırlayın. Hazneye süt, 40gr tereyağı, mısır nişastası, tuz ve biber koyup 7 dakika 90ºC 4 Hızda pişirin
  • 20gr parmesan ile limon kabuğu rendesini ekleyip 30sn 1 Hız karıştırın
  • Ispanağı da ilave edip SYTÇ ile 30sn 1 Hız karıştırın
  • Karışımı fırına dayanıklı bir kaba dökün (Ben 15x26cm bir kap kullandım)
  • Geri kalan 30gr parmesanla galeta ununu karıştırıp üzerine serpin. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip (ya da spreyle sıkıp) 180ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Gerekirse son 5 dakikada ızgara opsiyonunu da kullanın)

Afiyet olsun..

Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz. Judydawn'a teşekkürler

Orijinalinde taze ıspanak kullanılmaktadır. Eğer taze ıspanak kullanacaksanız yukarıdaki tarife ek olarak şunları yapmanız gerekir:

  • Ispanağın saplarını 1cm doğrayın. Kenara alın
  • Yaprakları da kabaca doğrayıp kenara alın. 
  • (Soğan ve sarımsağı hazneye koyup 3sn 5 Hız doğrayın)
  • Ispanak saplarını ve 20gr tereyağını ekleyip 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Ispanak yapraklarını da ilave ederek SYTÇ ile 5 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin
Gerisi aynı şekilde yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder