İtiraf edeyim balık ayıklamayı hiç sevmiyorum. O yüzden balıkla hazırladığım tariflerde genelde hazır ayıklanmış balık fileto kullanıyorum. Burada da öyle yaptım. Eğer isterseniz balığı bütün olarak da pişirebilirsiniz. Tarifin orijinalinde herbiri 300gr'lık 2 adet bütün levrek kullanılmaktadır.
ÖNEMLİ! : Pişme süresini kullandığınız balığın ve doğradığınız patateslerin boyutu belirleyecektir
20gr maydanoz yaprağı (10+10)
2 diş sarımsak (1+1)
600gr arzuya göre balık
Tuz, Karabiber
500gr patates
40gr sızma zeytinyağı (10+30)
350-400gr su
5 kiraz domates
- 10gr maydanozu 5 saniye 6 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
- Kalan 10 gr maydanoz ile 1 diş sarımsağı 5 saniye 7 Hız doğrayın
- Yağlı kağıdı suyun altında ıslatın ve yırtılmamasına dikkat ederek elinizle iyice sıkıp suyunu süzün. Varoma tepsisine serin
- Balıkları tepsiye yerleştirin. Üzerlerine maydanoz-sarımsak karışımını yayıp tuz ve karabiber serpin. 10gr zeytinyağı gezdirip yağlı kağıdı balıkların üzerine katlayarak kapatın
- Patatesleri küçük küçük doğrayın ve Varoma Kabına yerleştirin (Büyük doğrarsanız içleri geç pişer)
- Hazneye su ve domateslerle birlikte ayrı tabağa aldığınız maydanozları, kalan 30gr zeytinyağı ve 1 diş sarımsağı koyun. Tuz ve biber ekleyip Varoma Kabı ve Tepsisini de yerleştirerek 20-30 dakika Varoma Isısında 1 Hızda pişirin.
- Pişen balık ve patatesleri servis tabağına alıp üzerine sosu yani pişme suyunu gezdirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Io e il mio Bimby Kitabından üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder