800gr yeşil kabak
50gr galeta unu
1 diş sarımsak
10gr maydanoz yaprağı
20gr kapari
200gr ton balığı konservesi (süzülmüş)
15gr zeytinyağı
Tuz, karabiber
Domates püresi ya da sosu
- Kabakları boylamasına ikiye kesin (benimkiler çok büyüktü enlemesine de kestim)
- İçlerini oyarak kenara ayırın
- Galeta unu, sarımsak, maydanoz ve kaparileri hazneye koyup 2 saniye 10 hız doğrayın.
- Kabakların içini, ton balığı konservesini, yağ, tuz ve biberi ekleyinç 10 saniye 4 Hız karıştırın
- Bir tepsiye yağlı kağıt serip fırçayla hafif yağ sürün
- Kabakların içlerini doldurup tepsiye dizin.
- Üzerlerine fırçayla domates sosu sürün
- 180ºC önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Şuradaki tariften uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder