14.07.2010

Ton Balıklı Kabak

CLICK FOR ENGLISH 


800gr yeşil kabak
50gr galeta unu
1 diş sarımsak
10gr maydanoz yaprağı
20gr kapari
200gr ton balığı konservesi (süzülmüş)
15gr zeytinyağı
Tuz, karabiber
Domates püresi ya da sosu
  • Kabakları boylamasına ikiye kesin (benimkiler çok büyüktü enlemesine de kestim)
  • İçlerini oyarak kenara ayırın
  • Galeta unu, sarımsak, maydanoz ve kaparileri hazneye koyup 2 saniye 10 hız doğrayın.
  • Kabakların içini, ton balığı konservesini, yağ, tuz ve biberi ekleyinç 10 saniye 4 Hız karıştırın
  • Bir tepsiye yağlı kağıt serip fırçayla hafif yağ sürün
  • Kabakların içlerini doldurup tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fırçayla domates sosu sürün
  • 180ºC önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Afiyet olsun...

Şuradaki tariften uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder