35gr parmesan (kabaca doğranmış)
500gr tavuk göğüs (küp küp orta büyüklükte doğranmış)
120-150gr dondurulmuş ıspanak
1 yumurta
20gr un
Tuz
Üzeri için
1-2 çırpılmış yumurta
Galeta unu
Zeytinyağı
- Ispanağı çözülmesi için buzluktan önceden çıkartın ya da 2 dakika mikrodalgadan geçirin. Elinizle sıkarak suyunu süzün. (Ispanağın çözülüp suyu süzülmüş gramajı yaklaşık 50-75gr olacaktır)
- Parmesanı 15 saniye hızı kademeli olarak 2'den 9'a arttırarak doğrayın
- Doğranmış tavuğu ekleyip 15 saniye 7 Hız doğrayın
- Ispanağı ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
- Yumurta, un ve tuzu ekleyip 10 saniye 4 Hız karıştırın
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp çok az zeytinyağı ile fırçalayın
- Karışımdan parçalar koparıp elinizle bastırarak yassıltın. (Daha kolay çalışmak için ellerinizi ıslatın ya da hamburger presi ile de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık 9cm çapında 8 köfte elde ettim)
- Önce çırpılmış yumurta ve sonra galeta ununa bulayın.(Arzu ederseniz birer kez daha yumurta ve galeta ununa bulayın) Tepsiye dizin.
- Üzerlerine spreyle çok az zeytinyağı sıkın (ya da çok az yağ gezdirin)
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin (15 dakika sonra ters çevirip pişirmeye devam edin)
Afiyet olsun...
Not: İsterseniz fırında pişirmek yerine kızartma yapabilirsiniz. Köfteleri galeta unu yerine mısır ununa da bulayabilirsiniz.
Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz
bellaisa'ya paylaşım için teşekkürler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder